28.3.2013

SITRUUNA-RAHKAKAKKU



Tein pääsiäiseksi yhden ison kakun sijaan kaksi erilaista pientä kakkua. Toisen esittelen tässä. Tätä kakkua on tullut tehtyä useasti.
Kakkupohja (perus sokerikakkupohja) leikataan kahtia ja väliin laitetaan reilu kerros
SITRUUNARAHKASEOSTA:

3 keltuaista ja 1 dl sokeria sekoitetaan
lisätään puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 tl vaniljasokeria, 2 tlk rahkaa sekä 3dl kermaa vatkattuna lisätään seokseen sekä
7 liivatelehteä sulatettuna viimeisenä

Käytin sitruunarahkaa, koska halusin voimakkaan sitruunan maun.
Itse rakensin kakun niin että laitoin kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan ensin pohjalle jotain soseutettua hedelmää, jossa liivatetta. Tässä käytin purkkiananasta.
 Sen päälle asetin toisen osan kakkupohjasta. Päälle ohut kerros hilloa ja rahkaseos. Toiselle kakkupohjalle laitoin hilloa ja keikautin seoksen päälle. Vuorasin kelmulla ja laitoin jääkaappiin yön yli.
Tällä tavalla rakennettuna kakun voi kumota alustalle ja kun vuoan poistaa kakun hedelmä kerros on päällimmäisenä.
Useasti en koristele muuten kuin laittamalla mantelilastuja reunalle, mutta pääsiäisen kunniaksi tein hieman muutakin koristetta.


Mies kinusi palaa ja minähän hellyin antamaan, joten näette miltä kakku näyttää sisältä.


Tämän kakun ja noiden ihanien tulppaanien myötä toivotan kaikille

AURINKOISTA JA HERKULLISTA PÄÄSIÄISTÄ!!






2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen kakku.
    Hyvää pääsiäistä myös sinulle :D

    VastaaPoista
  2. Oikein vesi herahti suuhun, tuota herkkua katsoessa.
    Hyvää pääsiäistä sinullekkin:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Mahdollisiin kysymyksiin vastaan mahdollisimman pian!